Loading...

Opgroeiende in een sportief gezin, kwam Vera op tienjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met de klimsport. Het was alsof ze door een virus werd gegrepen en al snel kon ze het klimmen met recht haar passie noemen.

In hetzelfde jaar begon Vera ook met het klimmen van wedstrijden, meteen met succes. Jaar na jaar lukte het haar Nederlands Kampioen te worden bij de jeugd.

“Wanneer ik iets leuk vind krijg ik daar enorm veel energie van. Ik wil er ook steeds beter in worden en word graag uitgedaagd. Ja, je kan wel zeggen dat ik behoorlijk fanatiek ben.”

Foto Sytse van Slooten

Photo: Sytse van Slooten

Op haar 17e nam Vera voor het eerst deel aan het Nederlands Kampioenschap Boulderen voor volwassenen. Dat deze krachtige en dynamische discipline Vera ligt, bleek wel toen zij er meteen met het goud vandoor wist te gaan. In de jaren daaropvolgend combineert Vera het boulderen met de discipline Lead, waarbij het gaat om het gezekerd klimmen van langere routes.

Het boulderen gaf Vera echter het meeste plezier en in 2009 besloot zij zich hier volledig op toe te leggen. Niet zonder succes; na haar eerste titel volgenden er nog meer. En ook internationaal liet Vera van zich horen. Met als hoogtepunt tot nu toe een 5e plaats tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Vail in Colorado. Ook buiten op rotsen weet Vera moeilijke boulders te klimmen. Zo wist zij in het Franse Fontainebleau, dat als het Mekka van boulderen in Europa gezien wordt, als eerste Nederlandse vrouw een boulder van het niveau 8a(+) te klimmen.

“Het meeste plezier haal ik uit een uitdaging en de kansen om mezelf te verbeteren. Deze kansen zijn er elke dag.”

Naast haar carrière als klimster heeft Vera ook een universitaire master wiskunde (Mathematical Science) afgerond. De link met wiskunde is terug te vinden in het logo, waarin het symbool voor alle gehele getallen ℤ verwerkt is.

Prestaties